Kepentingan membeli Insurans Hayat

kepentingan membeli insurance hayat

Kepentingan membeli Insurans Hayat,kenapa saya wajib membeli insurans hayat?,apakah polisi yang patut saya beli?,

yuk konfirm mesti ramai lagi yang xde insurans hayat kan..
mesti uols fikir,,buat ape beli insurance hayat..bukan penting pun..
lagipun uols dah ada medical card...
ok xpe...arie nie yuk nak share kepentingan membeli insurance hayat untuk orang yang tersayang


kenapa saya wajib membeli insurans hayat?


  1. supaya anda memiliki pelan tabungan untuk masa hadapan sebagai sumber pendapatan selepas anda bersara
  2. jika anda meniggal dunia, keluarga terdekat akan mempunyai wang tunai dan sumber pendapatan 
  3. memastikan anak anda mempunyai wang intuk pendidikannya
urm,,betul lar,,penting jugak insurance hayat nie..nak beli lar..
tapi..polisi ape yang patut saya beli??
ok meh yuk bagi tips tentang polisi  yang anda patut beli

apakah polisi yang patut saya beli??


untuk membeli polisi anda hendaklah:
  • memberi maklumat yang tepat dan penuh dalam permohonan anda
  • memahami skop perlindngan yang ditawarkan oleh polisi tersebut
  • membeli polisi yang sesuai degan peringkat hidup anda
  • mengetahui procedure yang perlu dilakukan jika anda mahu menukar polisi

ok..apabila anda dah memilih dan membeli polisi insurance hayat anda..ada satu lagi perkara pentng yang anda perlu buat iaitu anda perlu ingat polisi yang anda beli..
what...banyak kot yang kena igt..huhu..xpe2 meh yuk gtau perkara penting yang uols kena buat

perkara penting yang anda perlu ingat mengenai polisi anda

  • memastikan umur anda yang tercatat dalam borang permohonan adalah tepat
  • menyimpan dokumen-dokumen polisi anda di tempat yang selamat
  • sentiasa menyemak keperluan insurans anda
  • pastikan anda meminta resit pembayaran sebagai bukti
  • menyalin maklumat asas seperti jenis polisi,nombor polisi,syarikat pengeluar polisi anda dan nama-nama waris anda di tempat lain
  • tanya kepada ejen insurans anda jika mempunyai sebarang soalan dan kemusykilan
  • buat sediki catatan tentang tarikh premium yang perlu dibayar kerana polisi insurans hayat anda mungkin luput jika bayaran tidak dibuat mengikut tarikh yang ditetapkan.

kepentingan pendedahan dalam insurans hayat

anda wajib memberi semua fakta penting dalam borang permohonan anda sepenuhnya dan secara jujur.jika ejen insurans yang mengisi borang permohonan anda,baca dan faham keperluan dalam borang tersebut sebelum anda mendatangani borang tersebut.

jika tidak, polisi insurans hayat anda mungkin boleh terbatal

Comments

Popular posts from this blog

Jenis-jenis takaful

Perbezaan Insurans dan Takaful

Jenis-jenis insurance